söndag 28 januari 2007

en och en halv timme pappa

min pappa hör av sig rätt så ofta men ibland mer sällan idag hade jag inte pratat med honom på ett bra tag men det tog vi igen . vi surfade hus på nätet och jämnförde våra dröm hus. det var jätte mysigt och han lovade att komma med bra tips när jag väl bestämde mig för att bygga ett eget. Sen har jag spenderat ca två timmar handlandes med min syster. systern har varit sjuk i helgen och var inte alldeles i tipp topp men hon hängde på. och i morgon kommer mamma och lillebror upp. samt att jag igår var på middag hos sambons föräldrar med tillhörande syskon med familjer. kontentan är att det är rätt trevligt att träffa dem ibland och det är lika bra att ta alla på en gång så man kan få lite lugn och ro sen. fast mina syskon kan man inte se tillräckligt av.

lördag 27 januari 2007

stormen slog till igen

Japp och inte vilken storm som helst utan just min egna virvelvind med sitt opolitliga humör och åskliknande sett. nä jag skämtar bara. men fart har det varit på han idag. Vi har med enade krafter städat lägenheten, låter kanske inte så jobbigt men det tog sammanlag fyra och en halv timme konstant städande. så nu är det så rent så man måste ha trosor på sig om man har kjol annars kan en och anan ana något i våra spegelblanka golv.

fredag 26 januari 2007

Det är jag och Arnold

Bara så ni vet så har jag tränat varje dag denna veckan. både i skolan och efter skoltid. i skolan är det ju obligatoriskt men efter skolan är det på eget initsiativ. och ja, jag vet att man måste vila men fröken sa att vi skulle kompletera med egen träning. så jag har simmat och gymat och har haft träningsverk varje dag. käner mig ovanligt stolt. och om en liten stund ska jag till simmhallen. vi måste ta järn magistern, så det är bara och öva på. är det nån som vet hur man kokar kaffe???(skoj)

onsdag 24 januari 2007

kälk hockey

det är inte alla som under lektionstid får leka lekar och göra mim teater. sex vinter sporter på en grupp av sex personer skall illustreras utan ord eller rekvesita och alla skall vara med. jag har faktiskt varit stenen i curling idag. faktum är att allt känns mycket bättre nu, har fått lite nya ansikten som jag faktiskt kan namnen på. om jag har riktigt tur och spelar mina kort väl så kanske, kanske jag slipper sova med fröken.

måndag 22 januari 2007

det har börjat

Skola igen, den här gången är det gammal hederlig gympa. känns rätt ok om det inte var för att vi är ca60 st och jag känner inte en kotte. men alla andra verkar känna varandra. jag tror jag är den ända som är ensam. det var en snäll kille som tog hand om mig när det blev grupp indelning men det sket sig när någon var tvungen att flytta. jag hamnade i den gruppen som ingen annan ville vara i . Vi ska snart åka till trysil då kommer jag säkert att få sova med fröken.

lördag 20 januari 2007

Fredag, Film och Finnar.

Mmm så blir det när man åter igen spenderar en kväll hemma i soffan med snacks och film, såg filmen children of men för andra gången med min sambo och grannen. Filmen är bra och jag somnade inte trots att det var andra gången jag såg filmen. Det är snart dax att börja skolan igen, efter en månads ledigt känns det väldigt avlägset. 30 poäng skall läsas under våren. JAg börjar se ett slut på den här utbildningen. det är nästan lite läskigt.

torsdag 18 januari 2007

Snart skall det trippa små fötter här...


ja det är tyvärr inte jag som skall ha utan vår hund Hilda som snart skall åka iväg och få träffa en ung hane så förhoppningsvis skall det bli fullt av små tassar här i huset. det är tok spännande men en heldel väldigt äckliga saker som man läser. tex så skall jag kanske bli tvungen att via navelsträngen dra ut efterbörden ur min stackars hund om hon inte kan fixar det själv. men vad gör man inte i en nöd situation. fullt påläst skall jag vara i alla fall.

onsdag 17 januari 2007

t räffad av stormen två gånger

Storm blev det i växjö. och någon kul norrmann döpte den till pär. två av våra vänner blev utan strömm och fick ta sin lilla familj och flytta till stan. nämligen till oss. Det var kanon mysigt här i två dagar, jag fick leka med bebis och han nöjet av en liten hund och en på dryga 30 kg som lekte datten i min säng vid sovdags. Men det är ju inte alla som blir träffade av denna storm två gånger. vanligtvis så kan man bara möta samma storm en gång. men för lite drygt tre år sedan så var jag ute på en student pubb och där i kön blev jag träffad av ett riktigt oväder. han blev sedan introducerad på riktigt genom en blind date och gissa om han tog mig med storm.

lördag 13 januari 2007

greys anatomy

efter att ha sett ännu ett avsnitt av greys anatomy har jag fått abstinens besvär. jag har verkligen problem med det faktum som serier skapar. jag måste se nästa avsnitt. det finns några bra serier som man måste följa och det är ovan nämnda och är det scrubs, gilmore girls och desperate housewives. dessa är ett måste. men det är alltid helt olidligt att behöva vänta.
Idag har jag suttit själv och tittat, för det sitter nämligen tre killar i mitt vardagsrum och ser saw tre. jag som vanligtvis inte har några problem med skräckisar kände redan efter filmens första tre minuter att den var för mycket. jag har märkt en tydligt personlighetsförändring hos mig själv sista tiden. jag gråter och skrattar till film, jag vill bilda familj och skaffa ett hus och jag kan inte vänta. är det detta som händer när man kliver in i 25-30 blocket????

torsdag 11 januari 2007

jag skall bygga ett hus!

i två dagar har jag nu suttit (förrutom när jag har läst litteratur till mit x-jobb) och ritat hus. det är kul. jag vill faktiskt väldigt gärna bygga ett och det så fort som möjligt. det svåra är bara att få det till det man själv vill. det blir lätt väldigt fyrkantigt. men jag har ju antagligen rätt så gott o tid på mig då vi inte inom den närmsta framtiden kommer att bli miljonärer.

onsdag 10 januari 2007

lunch med x-jobbet

efter en lång lunch har jag äntligen fått lite hjälp med det här examensarbetet. en mycket snäll man har lagt lite goda ideer i mitt huvud. plus att han har givit mig ett mål, eller två både ett mål mat och ett tids mål. till lördag har jag på mig att läsa igenom och ställa frågor. så nu är det bara att sätta igång. tänk vad lite sushi kan göra. jag som inte ens gillade det från början.

tisdag 9 januari 2007

nu gäller det.

Detta måste ha varit veckans mest meningslösa dag, jag har inte gjort något. men i morgon skall jag faktiskt hör och häpna äta lunch med en föredetta lärare till mig. han skall få det stora nöjet att hjälpa mig att starta mitt examensarbete. Detta som jag borde ha gjort redan i höstas och som borde varit färdigt i morgon. men jag fick ju ett vick som gympafröken så det fick vänta. lyckost mig som har allt det roliga kvar(ironi). Så nu skall jag faktiskt starta det här...hoppas jag. men först skall jag sova ,God natt.

datorns hemmafru

Jag har kommit att inse att dagens hemmafru inte alls är någon som inte arbetar och tar hand om barnen, utan det är hon som arbetar/pluggar tar hand om hemmet medans den så kallade bättre hälften krigar, spelar dator alltså detta påfund som försätter våra älskade i ett tillstånd då de är ej kontaktbara. man kan be snällt och trevligt tio gånger men inget händer, när man tillslut blir "pist" då tror de att man har varit det hela tiden. kan det vara så att de helt enkelt inte lyssnat de tio gångerna tidigare utan bara har svarat???????

Lycklig

Japp jag är lycklig. jag har blivit läst. och det av två personer. när jag låg och sov som bäst trillade det in två kommentarer.
underbart. Vet inte hur det här kommer att sluta men det kan bara bli bra.

Idag tog även jag klivet.

Så föll även jag i fällan. beror nog mest på den avundsjuka som har uppstått när jag sitter här hemma i en helt annan stad än mina barndommsvänner och läser just deras bloggar. avundsjukan om att inte finnas med eller bli omnämnd i de sammanhang då de alla är samlade. så i ett tappert försök att även jag skall få bli hörd(läst ) så tar jag nu detta stora beslut. här är jag och jag vill bli läst!